Το προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας υποδέχεται τους μαθητές με χρώμα και πολλά παιχνίδια

Ανταποκρινόμενος με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του Διευθυντή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας συνέβαλε στην υλοποίηση μιας υπέροχης ιδέας ώστε να μεταμορφώσουν την μέχρι πρότινος άχαρη και γκρίζα σχολική αυλή σε ένα φωτεινό προαύλιο που κυριαρχούν τα χρώματα και τα επιδαπέδια παιχνίδια, που αποτελούν έναν τρόπο για να ψυχαγωγηθούν οι μαθητές κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Τρίλιζες, φιδάκι, κουτσό και διάφορα άλλα παιχνίδια γίνονται μέρος της σχολικής καθημερινότητας, δίνοντας και μία άλλη διάσταση στο «παιχνίδι της αυλής».

Τα παιχνίδια αυτά στοχεύουν στη δημιουργική απασχόληση των μαθητών κατά την ώρα των διαλειμμάτων, μειώνουν, σύμφωνα με έρευνες, τα ατυχήματα, ενώνουν τους μαθητές, ενισχύουν την ομάδα και ομορφαίνουν το σχολείο.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και το σχολικό προαύλιο έγινε ένας παράδεισος παιχνιδιού και ανεμελιάς για τους μαθητές. Ο Δ/ντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν θερμά τους γονείς που τους βοήθησαν να υλοποιήσουν αυτή την ιδέα.

Δείτε φωτογραφίες από το προαύλιο του σχολείου:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...