Το ΚΘΒΕ στο σχολείο μας! Θεατροπαιδαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη Γη της Ελευθερίας» με την συμμετοχή των μαθητών της Δ΄τάξης!

Μάνη, 1826. Στην κακοτράχαλη μα όμορφη Μάνη, η επανάσταση έχει πια τελειώσει και οι Λύκοι ? κάτοικοι της περιοχής απολαμβάνουν πλέον την ελευθερία τους. Σύντομα, φτάνει στον τόπο τους ο Περικλής, ένας σκύλος που κατάφερε να διαφύγει από το στενά πολιορκημένο Μεσολόγγι. Ζητάει άσυλο στη Μάνη κι ελπίζει πως θα καταφέρει να φέρει και τους φίλους του στον τόπο αυτό όπου ο πόλεμος έχει σταματήσει. Τώρα, μένει οι Λύκοι να αποφασίσουν εάν θα βοηθήσουν τον Περικλή και τους άλλους Σκύλους στην προσπάθειά τους να ζήσουν σε έναν τόπο ειρηνικό.
Μέσα από τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος και με αφορμή τα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής επανάστασης του 1821 και της επακόλουθης απελευθέρωσης, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των ηθοποιών ? εμψυχωτών ανέλαβαν ρόλους, κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις και συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξη της δράσης. Στόχος του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Δράματος είναι η εμβάθυνση σε έννοιες που αφορούν την αλληλεγγύη, τη διαμόρφωση της ατομικότητας μέσα από τη συλλογικότητα, την ειρήνη και την ελευθερία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε (12-02-2020) από την Δ΄ τάξη του σχολείου μας με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών των τμημάτων Κοτζαΐτση Ελένης και Παπαδοπούλου Παρασκευής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...