Υλοποίηση Εκπαιδευτικού προγράμματος για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό από »Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο σχολείο μας!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 06-06-2022 τις τελευταίες 4 ώρες του ωρολόγιου προγράμματος παρέμβαση από το φορέα »Το Χαμόγελο του Παι¨διού» με θέμα την ενδοσχολική βία και εκφοβισμό στις Γ’, Δ ‘, Ε’ και Στ’ τάξεις. Η θεματική πρόληψης που αναπτύχθηκε αφορούσε την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό και το υλικό παρουσίασης (πρόγραμμα Pr.E.P.E.I) είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ.

Πρόγραμμα Pr.E.P.E.I.:

Το έργο παρουσιάζει τους ήρωες του Θεάτρου Σκιών – τον Καραγκιόζη, τον Χατζηαβάτη, το Μορφονιό κ.α – να συμμετέχουν σε διαφορετικά σενάρια, όπου λαμβάνουν χώρα επεισόδια εκφοβισμού. Η αξιοποίηση ενός κλασικού ήρωα μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών (βίντεο και ηλεκτρονικό παιχνίδι) συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό, προωθώντας κοινωνικές αξίες και αρχές για χρήση εντός της τάξης. Το πρόγραμμα και τα βίντεο είναι διαθέσιμα στο site: www.prepei.eu

Πρόγραμμα επιμόρφωσης για μαθητές και μαθήτριες από Γ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και μαθητριών Δημοτικών και Γυμνασίων για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Κατά την διάρκεια του προγράμματος παρουσιάστηκε επίσης η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Το πρόγραμμα θα υλοποιήθηκε από τους επαγγελματίες του Οργανισμού διαδικτυακά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...