Επίσκεψη στον Αρκτούρο!

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 η Ε΄τάξη του Σχολείου μας επισκέφθηκε τον Αρκτούρο στο πανέμορφο Νυμφαίο. Συνοδοί των παιδιών ήταν ο δάσκαλος του Ε΄1 Ζήσης Στεφανίδης και η δασκάλα του Ε΄2 Παπάζογλου Δέσποινα.

Αρχικά επισκεφθήκαμε το Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα στο ιστορικό κτίριο της Νικείου Σχολής. Εκεί ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη της καφέ αρκούδας, τη γεωγραφική κατανομή της, τη βιολογία, την οικολογία, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σαν είδος αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Στη συνέχεια είδαμε από κοντά τις αρκούδες που φιλοξενεί ο Αρκτούρος στο Καταφύγιο της καφέ αρκούδας.

Φύγαμε για λίγο από τη ρύπανση της πόλης, βρεθήκαμε σε υψόμετρο 1350 μέτρων, περπατήσαμε στο δάσος, είδαμε για πρώτη φορά αρκούδες από κοντά και κυρίως γνωρίσαμε και ενισχύσαμε τον Αρκτούρο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές του Αρκτούρου που διαθέτουν τον χρόνο τους για την προστασία της άγριας ζωής. Είμαστε χαρούμενοι για τα αρκουδάκια που έσωσε η οργάνωση από την κακοποίηση. Είμαστε περήφανοι που, έστω για λίγο, νιώσαμε συνεργάτες τους. Κι όπως γράψαμε και στο βιβλίο εντυπώσεων: «Αγαπάμε πολύ τις αρκούδες σας. Θα ξανάρθουμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...