Δωρεά Απινιδωτή στο Σχολείο μας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας προέβη χθες 10-06-2022 σε δωρεά Απινιδωτή στο σχολείο μας που αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας. Πρόκειται για ένα απινιδωτή με προδιαγραφές κατάλληλες για χρήση σε σχολικό περιβάλλον ο οποίος και θα παραμείνει στον φυσικό χώρο του Σχολείου. Η χρήση του θα διατεθεί για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού του Σχολείου μας αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο απινιδωτής αποτελεί ένα μηχάνημα που έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στη ζωή ένα άτομο που έχει σταματήσει η καρδιά του. Η χρήση του είναι εύκολη, η συσκευή είναι φορητή, ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, παρέχει εκτενείς και απλές φωνητικές οδηγίες χρήσης και διαθέτει ηλεκτρόδια – διαφορετικά για παιδιά κάτω των 10 ετών και διαφορετικά για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες.

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί  του σχολείου αλλά και πολλοί γονείς μαζί με τα παιδιά τους παρακολούθησαν την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 σεμινάριο για τη σωστή χρήση του απινιδωτή από το Kids Save Lives.

Θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας που μέσω της σημαντικής δωρεάς του απινιδωτή συνέδραμε ουσιαστικά σε καλές πρακτικές που αναδεικνύουν την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...